A 2000-ik Km

 
Majus 31
Koran reggel, a bike computerem kijelzoje 1993 Km mutat kisse meglepodom azert orulok az esemenynek! Meg 7 Km es elerem a 2000 et, Az Issyk kol mellett,Kara Talaa tersegeben!
Delelott,talakozunk egy nemetekbol allo, 18 fos biciklis teamel ,akik Athenban kezdtek tekerni, es a Pekingi olimpiara tartank.Eddig mintegy 8000 Km kerekeztek.Teljesen profi szervezesben ,teherauto, busz kiserettel szerelokkel.stb.
Beszamolnak arrol ,hogy elottunk minteg 4-8 Km re ket kanadai teker abba az iranyba amerre mi is.
Rengeteg hasznos infot cserelek a  ket nemettel akikkel en beszelgetek.
A franciak mintegy 300 meterrel mogottem ,egy kissebb csoport nemettol korulveve, Mintegy fel ora  intenziv es hasznos beszelgetes tapasztlatcsere  utan szivelyesen elkoszonok a nemetektol. Ugy hatarozom tovabb indulok. A franciakat hatrahagyom, gondolvan ok is lassan befejezik az eszmecseret. Mintegy 10 km tekerek a konnyu sik majd kisse lejtos  terepen nagyon gyorsan haladok, Egyszer csak iszonyatos szel tamad es teljesen lelassit.Birkozom a szembeszellel ami nem enged haladni….
Egy utkeresztezodesben, egy elhagyatott a szovjet idoket idezo  buszmegallo szelarnyekaban varom a franciakat Tellik az ido komotosan megebedelek,de a kis csapatom csak nem kerul elo. Egy jo ora elteltevel elhatarozom,egyeb kommunikacios eszkoz hianyaban,megallitok egy autot ,ami abbol az iranybol jon mint en. Erdeklodom a ket tarsam felol. Elmondjak hogy 4 biciklist lattak az ut szelen enni falatozni…
Gondolom a nemetek maradeka lehet, de semmi keppen nem az en tarsaim.
Kis gondolkodas utan,ugy masfel ora elteltevel elindulok visszafele, kicsit aggodom. Ket kilometert tekerek, amikor is meglatom a franciakat ket masik bringassal kozeledni Mar messzirol mosolyogva integetnek.
A kanadaiak…en valahogy eljohettem mellettuk,mindenesetre furcsa a dolog…
Egyutt tekerunk Balaychky fele
A kanadaiak a franciakkal  felvaltva beszelgetunk menet kozben ok egymas kozott franciaulpedig nem Quebeciek  .Kiderul ,hogy egyhazaspar es eddig 26 000 km tekertek le a vilag korul.
Nagyon jo beszelgetni veluk erdekes dolgokrol szamolnak be ertekes informaciokkal szolgalnak ok egy europa tura uan a kozelkeletrol jottek idaig Most eppen a kinai vizumra varnak addigg pedig Kirgizisztanban turaznak..
Delutan fele az ot kerekparos Kocskor fele indul delnek. A szel tovabbra is erosen fuj tobbnyire szembol.
Az ut menten a hegyektol takarva allitjuk fel a harom satrat ezen a viharos esten. 
Csupan 77 km a mai tav.
 
Advertisements
This entry was posted in Kirgizisztan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s