szunyogok

Majus 30

Reggel, a szokottnal is korabban kelek joval megelozve a tobbieket. Szeretnem kicsit rendberakni a bicajt az utobbi napokban eleg sok gondom volt vele.

Allitok a valton meghuzom a csavarokat beallitom a feket,olajozom a lancot.

Kicsit nyomott a hangulatom.Sandrine-ek erzk,hogy valami nem smakkol ra is  kerdeznek mi a gond. Kissebb feloras egyezteto targyalas utan,kolcsonosen biztositjuk egymast hogy semmi gond es tovabbra is egy csapatot alkotunk.Mindannyian felderulunk,ettol a beszelgetestol.

Egyebkent a reggel valoban gyonyoru suta a nap az egen semmi felho

. Picture greg 095

Tovabb indulunk a to deli partvonalat kovetve az A 363 sz foutn Bokonbaev varosa fele.Utkozben talkozunk nehany lovas psztorral akik eppen a juhaikat terelgetik elottunk,kedvesen udvozoljuk egymast.

 Picture greg 109

Nem sokkal ezutan, egy apro faluban vasarolunk nemi harapnivalot. A magam reszerol szokas szerint vasarolok valami Kirgiz kefirfeleseget, Ezuttal  azt amit “Artezian TAN”- nak neveznek.Szensavas ital, asvanyviz es kefir kevereke, a cimke tanulsaga szerint Frankfurtban, Madridban ,Parizsban valahol Kazakhsztanban es Moszkvaban  is dijnyertes termek volt a megelzo evekben. Literet, jol lehutve 32 Som ert adjak . Nagyot huzok a kozert elott a palackbol. Nem banom meg. eszmeletlenul finom, raadasul mintha kicsit kokusz diora emlekeztetne az ize…Jol passzol a friss kenyerhez es az uborkahoz. A az elobbit 7  az utobbit,12 Som / Kg ert merik.

Mindezt  kicsit lejjebb a falutol,egy gyonyoru fovenyu partszakaszon sikerul elfogyasztani ,mikozben a labunkat a huvos toban aztatjuk.

Egyebkent egesz nap rengeteget eszunk en foleg friss zoldsegeket,es nyers hagymat .olivabogyot, es egy csomo tejtermeket ,altalaban mindig amit eppen kivanok.  , a franciak termeszetesen leginkabb sajtot es kenyeret

Bokonbaev utan a fout erezhetoen tavolodik a totol. Latok egy szamarat aki az ut menten "allva" a tavoli latkepet kemleli….

Horny donky:) 

Egy ido utan teljesen eltunik raadasul az ut is emelkedni kezd jobbrol a tavat inmaron hegyek valtjak fel.Delutan az ut egyre jobban emelkedik. Komotos tempoban tekerunk aztan egyre nehezebb nagyon kemeny emelkedo kovetkezik igazi “uphill” Nehol tabla is jelzi persze ritkan de akkor 12% jelez. Teljesen lelassulok a 15 os tempo 10 re 7 re vegul 5 ,5 km/h ra redukalodik Matheiuek egy jo kilometerre elottem kuzdenek a heggyel.

Megallok egyet, szusszanni kozben pisilni aztan inni..A nap eleg kemenyen forralja az agyamat.

Felerek a hagora a franciak mosolyogva udvozolnek…Egy tabla jelzi 12% lejto kovetkezik 3500m keresztul. Wow!

Sisakot fel! Kis piheno utan eszmeletlen robogas lefele! a 3,5 km bol vegul 10Km felhotlen szaguldas lett.

Megdontom az eddigi sebesegrekordomat a komputer 57,7km /h mutat.

Esteledik A fout menten ujra feltunik a to Kara Koo utan

Egy nemzeti parkban talaunk alkalmas helyet a totol nem messze! A hely hemzseg a szunyogoktol ami eleg gaz a Franciak nyugtatnak,hogy ezek tul kicsik hogy malariat vagy egyeb tropusi betegseget terjesszenek…Hat ezzel en is tisztaban vagyok raadasul Kirgizisztan nem eppen a tropusokon van radasul tul magasan vagyunk ehhez…De akkor is csipnek.Oket erdekes a legkevesbe sem zavarja en viszont magamra kenem a teljes tubus szunyogriasztom maradekat es feloltozom ahogy szak tudok. Meg sapkat is huzok. Jot rohognek rajtam.Aztan felfedezem,hogy a sator szunyoghaloja kisse szakadt gyorsan azt is megjavitom.

Ezen az esten csokis porridge a vacsora. Akkora adagot keszitek magasmnak, hogy alig birom legyurni…

Ezen a napon 73 Km a tav

Advertisements
This entry was posted in Kirgizisztan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s