Misztikus zajok….

Majus 25

Hiaba kelek koran Matheiu megeloz.Mire kikecmergek a satorbol, o mar javabban tisztogatja a benzin tuzhelyet. Szakszeruen, ugy ahogyan 2 hettel ezelott megtanitottam neki.A kotelezo reggeli Kave utan,aminek fogyasztasa mar mar szertartassa valt kozottunk,kibotorkalunk az erdobol. Mindjart az elso faluban lobogo kemencere figyelek fel,az  ut szelen.Keszitek nehany fotot,mire egy nepes tomeg rajzik ki koszonteni minket.  Az Ujgur csalad kedvesen invital bennunket. Az udvarban asztalt teritenek, es mindharmunkat leultetnek.

Ujgur kemenceUjgur family

 A Kazakh-Ujgur familia, harom nagy kennyerrel es ujgur tgeaval kinal minket.Nagyon jol esik a reggeli,beszelgetunk kicsit a csaladdal, keszitunk par fenykepet, elkerem a cimuket,hogy kesobb elkuldhessem a fotot kinyomtatott formaban.

30 km utan Kokpek elott az ut emelkedni kezd. 12 km eros hegymenet kovetkezik ismerem a lejtot egy hettel ezelott legalabb fel oran keresztul gurultunk itt lefele… Most forditott a helyzet. A legalacsonyabb fokozatban kuzdok a heggyel.Kopkekben kicsit megpihenunk egy szalloda arnyekos balkonjan, ahol ket jurta is all,

 inside the yurt

egyuttal egy konnyu ebedet is betunkolunk .Kaja utan meghivom a jurtaban egy kavera a franciakat. Elokerul az Azsiaterkep kicsit utvonalat  tervezgetunk atbeszeljuk merre meddig… A faluban emlekszem, van egy forras amit ezuttal is megtalalok. Megmosakszom, fogmosas, kisse felfrissitem magam.Persze egybol gyulnek a kivancsi helyiek is, akik egy beszelgetessel informaciokkal es egy altalam tobbe nem hasznalatos Almati terkeppel lesznek gazdagabbak.

A falut elhagyva az ut tovabb emelkedik.

landscape 

Majd kis ido mulva, egy hosszu lejton, megdontom a korabbi sebessegrekordomat immar 55 Km/h.

Meredeken lefele.... igaz hegymenetben neha csak 5,6-7km/h val haladok.Az idegeito femes zorej,amit mar harmadik naja hallgatok csak nem szunik,azonban megfigyeltem,hogy csak a gorongyos uton jon elo de akkor mindig..Adok a gepnek a WD-40 bol vastagon.Middenki hallja a zorgo karistolo zajt.Matheiu ramutat a vazra csavarozott kulacstartoban elhelyezett piros msr benzintartalyomra. Could be…. Kiveszem. Hirtelen megszunik a zaj. visszateszem ujra csorges zorges..Wazze ezt nem hiszem el.Ekkora idiota em lehetek. Tegnap 5 orat csesztem el a zaj forrasanak kideritesevel.tokig szetszereltem a valtot,buheraltam a fogaskerekeket,atallitottam az eredeti beallitasokat, meghuztam az osszes csavart szetszedtem az egesz gepet de megsem jottem ra hogy a kulacstarto a ludas.Kifulyom magam ,majd jot nevetunk az egesz sztorin… inmar, megnyugodva folytatom az utat..

.Ujjabb kemeny hegyi szakasz,kovetkezik de lekuzdjuk…

kazakh lovak

Nehez alkalmas szallas helyet talalni a lankas gyer novenytakaroval boritott atszeldelt felszinu, hegyek lankai kozott. Het orara azonban megis sikerul.

camp siteA mai tav 83 Km.

 Kegenig, ami az utolso Kazakh kisvaros a Kirgiz hatar elott meg kb 55Km, ahonnan meg kb 25 a hatar.

 

Advertisements
This entry was posted in Kazakhstan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s