Egy problemas nap

Majus 24

Hajnali ketto Esik…Basszus!

Legutobbi tapasztalatombol okulva kicsit atrendezem a satrat.Annyira azert nem aggodom,mert meg Almatyban beszereztem nehany dry-baget, amik teljesen vizhatlanna varazsoltak a felszerelesemet. Felalomban hallgatom az eso kopogasat a ponyvan es varom a fejlemenyeket.

Valami kissebb csoda folytan a satram ez alkalommal telejesen vizhatlan.Egy kett csepp kerul csak belulre.Pedig eleg komolyan esik…

Leptelket hallok! Minden bizonnyal a  bringak felol.Gyors mozdulattal ellenorzom a torteneseket. Matheuo az! Vizhatlan ponnyvaval kuzd ,azt probalja fesziteni a satruk fele ami megvedheti oket a beazastol a satruk teteje valahol elveszett igy csak egy szunyoghalo takarja a sator csucsat.Az eso reggel re sem all el. Tanacstalanul szurcsoljuk az elmaradhatatlan kavet. Azert egy feloras  esoszunet ami pont eleg az osszepakolasra. 9 korul megindulunk .Minden csupa sar.Aztan szerencsere hamarosan teljesen elall.

Egy benzinkutnnal burkolunk valami kajat.Kozben latom Sandrine eleg kialvatlan. Matheuo nevetve meseli, hogy Sandrinne egesz ejszaka alig aludt, mert megijedt attol,hogy bealcaztuk a satrakat es a bringakat. Ugy velte ez csak valami veszelyes hely lehet…Jot nevetunk, aztan megigerem hogy tobbet nem ilyezgetem ilyen hulyesegekkel. A nap folyaman rengeteg problemam van a bicajjal.foleg a valtoval.Egy utszeli peksegben friss kenyeret sutnek.Veszek egy hatalmas klebat, egyenesen a kemencebol kerul az ujsagpapir csomagolasba ,70 tengeert normalis arban van.

 Sandrinne frissen kisult szamszat vasarol ami egy hussal es hagymaval toltott pite feleseg, majd joizuen falatozunk a pekseg elott . Vidaman beszelgetek a pekkel, aki egy idosebb holgy. Mielott indulnank kapok egy nagy kenyeret elemozsiakent, utravalonak ajandekba.Megkoszonjuk a kedves gesztust .Aztan egykis faluban egy kerekparboltban talalok Kazakh masztert ,egy szerelot de kis ido mulva a munkajan latom,hogy kukkot sem ert az elso valtohoz azert a hatsot szepen beallitja 200 tengere gombol le, bar nem vagyok elegedett a munkajaval. 300 m utan ujra elojon a problema.Megprobaljuk sajat kezuleg megjavitani.Matheiu ekkor mar erti a mukodesi elvet,nekem meg kicsit homaly,de azert mukodik. Egy boltban veszunk nemi harapnivalot,meghivom a part egy egy uditore,es halas vagyok hogy ennyire turelmesek,es segitokeszek…

Mathieu&Sandrine 

A magazin elott csocsaljuk a tapot,a boltos kislany kaveva kinjal minket,ami nagyon jolesik ebben a kora delutani oraban.

A nap hatralevo reszeben folyamatosan hallok  idegesito femes zajokat az elso fogaskerekek kornyekerol,a lanc szemmel lathatoan nem surlodik.Talan a csapagyal van a gond.Tele fujom WD-40 el. Par km utan ujra zajos. Sokszor megallok ,ellenorizni a temat,a tobbiek varnak ram turelemmel,hiaba mondom hogy menjenek majd beerem oket sik terepen ugyis en vagyo a gyorsabb….Majdnem szetrobban az agyam mivel rajovok,a nap tiz orajabol amit az uton toltottunk csupan 5 orat tekertem. Shilik varosa utan,(ahol a mult heten elosszor valtottam penzt) nem sokkal egy erdos reszre bukkanunk, ami kivalo piheno es halohelynek bizonyu .Az apro erdo valoszinuleg egy magan birtok resze, mert felfedezm, hogy nem sokkal tavolabb, egy paraszthaz all, aminek bevezeto utjan,egy elotte parkolo Zil tipusu teherauto.

Az erdo csendes csak a madarak eneke hallatszik….Darabokra szedem szet  a bringamat… A problemak ellenere 102 km a napi tav.

Advertisements
This entry was posted in Kazakhstan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s