Almaty . Az utolso itt toltott nap.

Majus 23. Almaty .

 Szokas szerint koran kelek. Matheiu beuzemeil a szoba kellos kozepen az apro MSR kalyhat.

A benzinnel uzemelo tuzhely sisteregve eletre kel, es mar forr is a viz a kavehoz az apro turaedenyben.Mivel a benzin az igenybevetelnek koszonhetoen, igen csak fogyoban volt, meg tegnap este beszereztem  mindkettonknek fel fel liternyi 96 ost.

Mikozben kortyolgatjuk a gozolgo kavet, sutyorogva beszelgetunk, a francia par  notebookjan csekkoljuk a beerkezo emileket. A kisse lepukkant kolegiumi szobaban van wierless igaz nem villamsebessegu,de pl zuhanyzo es wc csak a folyoso legvegen ballra….

Mindekozben Sandrinne az igazak almat alussza.

Reggel tizre atvagtatunk a varoson, az Uzbegisztani kovetsegre felkapni a vizumot. A nagykovetseg vedelmet ellato ket rendor baratsagosan kozli, hogy barminemu vizumugyintezes kizarolag du kettotol.Vissza a szallodaba, de meg menetbol feladom a Kazakhpostal a mar nem hasznalatos guide bookokat, a kinait es a tibetit Magyarorszagra  az ocsem cimere. Oosszepakolunk kicsekkolunk a helyrol es teljes menetfelszerelesben.kettore ujra az Uzbeg kovetsegelott posztolo rendoroket boldogitjuk…Nem  sokkal ezutan kerul ram a sor.Kicsit ugyan aggodom az invitacos level hianya miatt, de a nagypocakos bajszos Uzbeg Konzul minden tovabbi nelkul, 75$ fejeben kiallitja a beutazasra jogosito okmanyt.Sott meg azt is sikerul elinteznem, hogy, flexibilisen az ervennyessegi datum egy 45 napos periodusra szoljon ezen belul, 30 naspos tartozkodast engedelyezve.Mivel az elmult ot napban valoszinuleg valahol egy fiok mellyen pihenhettek a papirok,a Konul mindent most csinal, igy jo ket es fel harom orat tartozkodunk az epuletben. Ekozben Matheiu kint orkodik a bringak es a csomagok felett . Aggodo arcat latva mar messzirol jelzem hogy minden ok ,csak kicsit elhuzodott a dolog.A franciak ragaszkodnak egy internet caffe latogatasahoz,hogy jelezni tudjanak a csaladnak igencsak valoszinu egy darabig nem lesz lehetoseg erre.  A bevasarlo kozpontban meregdragan merik a netet en  6 percre ulok csak le, kuldok egy tavirati stilusut Moncsinak Newportba. Beszerzunk nemi kajat es kb este fel het korul sikerul elhagynunk Almatyt.

The last day in Almaty:)

 Ugyan azon az uton indulunk el Kirgizisztanba ahonnan jottunk egy hettel ezelott, Shilliken keresztul egeszen Kokpekig, aztan ott delnek fordulva le a hatarhoz. Jo oranyi tekeres es kb 20km utan utan mar erosen sotetedik,idelyeejszakai szallast keresni.A szar ut kozben szetrazza a profi beallitast a valtomon. Hallom a femes csikorgo hangot ahogyan a lanc surlodik az elso valton…Mindekozben forgalom veszelyesen fokozodik az esti orakban moszkvicsok es zsigulik huznak el melletunk fustolve persze azert tobb a nyugati marka .Jobbra letekerunk a foutrol egyeesen egy foldutra ujjabb 2 km a folduton egy  nagymeretu beton vizvezetek csatorna es egy szantofold kozott vezet az ut. Atmaszunk a csatornan,egy kis erdovel hatarolt susnyasban allitjuk fel a satrakat, kozben latunk nehany helyi foldmuves arcot   biciklivel lassanl bizonytalanul kerekezve elhaladni. Bizonyara az elfogyasztott vodka kissebb mennyisege az oka .Ok nem vesznek eszre minket. Azert biztos ami biztos mind a satrakat mind a bringakat gondosan bealcazzuk.

camouflagetokeletes alcazas

Elokerulnek az MSR ek es mar keszul is a sajtos tejfeles teszta,amit tarsaim, idokozben igen csak megkedveltek.Alkonyat van,vadul kenem magamra a szunyogriaszto kremet mert a hely szokas szerint hemzseg a moszkitoktol.

Kezembe veszem  a bike computeremet, megalapitom,.tobb mint 200 Km tekertem le az egy het alatt Almatyban, igaz csak alkalom adtan tettem fel a gepre a kutyut….

Advertisements
This entry was posted in Kazakhstan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s