Korgas A Kinai Kazakhsztani hatar

Majus 10
Nehany Km utan elerem a Syram tavat ami a hegyvonulat tetejen  egy felfoldon 2070 m magasan terul el.
照片 Az oriasi Sayram to bejarata照片 az orisai Sayram  to 2070 m
Tiszta turkizvizu hatalmas to. ugy 20-30 km atmeroju lehet. A to partjan a munkasok mar javaban epitik a jurtavarost a turistaszezon kozeleg…
照片  A jurta epitok照片 epul a jurta varos
Lekerekezem a tohoz fenykepezek eltoltok itt egy orat.
vissza a foutra ami hirtelen leszukul majd elfogy murvas koves foldut valtja fel az eddig makulatlan foutat.
照片 050
Mindenhol utepito munkasok es munkagepek dolgoznak ..Epul a hegyi szakasz..az elhuzo jarmuvek porfelhoje beterit.Vadul raz a gepem a szokatlanul rosz minosegu uton. A to gyonyoru de az ut minosege igen csak aggaszt mert erosen megvisel engem de a gepemet is.
照片 011照片 Epul az ut照片 Munkasok
Megpillantok egy szigetet a to ban amin harom templom vagyis inkabb szentelyszeru epitmeny helyezkedik el.
照片 kis sziget
A to partjan mindenfele jurtakat allitanak…Az utminoseg es a  kora reggeli huvos szel ellenere meglehetosen gyorsan haladok a lapos felfoldon.Sajnos vizem mar alig van.
Egy utolso nagyon meredek szakasz felfele,Elerem a hagot Csodalatos szite alpesi latvany tarul elem. Fenyvesek es irdatlanul meredeken levezeto szerpentin.
照片 A hago照片 szerpentin
Urom az oromben az ut minosege.Felcsatolom a sisakomat,majd nekivagok az elvezetes lejtonek.szaguldok lefele  megelozok nehany lomha sulyosan megpakolt teherautot.Megallok enni egy a hegyoldalba telepitett kajaldaban ami tele van kinai soforokkel. nincs vega kajajuk de a helyi specialitas rizses repas egytaletel egy nagy darab hussal a hust nem kerem de ket tanyernyi rizst es friss uborkasalatat tolok az agyamba Az aszonysag tiz yuant ker mire a soforok felhaborodnak a normal ar 5 yuan . En kivetelesen semmit sem szolok, csendesen hallgatok. Varom a fejlemenyeket a vita vegen hihetetlen de visszakapok 5 yuant
Elkoszonok a  teherauto soforoktol ,akik  ekkor mar javaban vizsgaljak a bringam minden egyes alkatreszet.Folytatom a szaguldast lefele  a poros kavicsos uton.a szembeszel egyre erosodve tepi az utmenti fakat .Engem annyira lelassit hogy mar tekernem kell a lejton. kilometerek mulva mar csak kicsit lejt kozeledik a hegyvonulat hatara.Feltunnek a jurtak kozel Kazakhsztan.
照片 kozel a Kazakh hatar jurtak..
Mindenhol havasi mezet arulnak az ut menten veszek egy nagy csuporral a nagyon suru es rendkivul nagy cukortartalmu mezbol 30 yuanrol 15 re alkudom le es meg egy flaska haziteatis kapok az idos ostermelotol. Az elso telepulesen a hegyseg utan megprobalok vizet szerezni,de aranyarban merik. dupla arat kernek mindenhol.No sebaj van meg tartalek plusz egy flaska tea.
Quingsheziben ami mar csak 30 Km re van korgastol veszek vizet ismet normal aron valamin kettartalek belsot 10 yuanert  darabjat ,immaron az ismert markat.az utolso 28-30Km korgasig rendkivul nehez szakasz .Iszonyatosan szar es poros epites alatt levo ut, nagyon eros szembeszel,porviharok alig haladok…Meg ma el akarom erni Korgast a hatart.Este erek korgasba a nap mar majdnem lement Keresek szallast Korgas Binguan a neve a helynek照片 Korgas Hotel 125 km utan megerkeztem
140 yuanrol 50 yuanra alkudom le a komfortos melegvizes szobamat.125Km a mai tav. koszos csapzott es hulla faradt vagyok.ugyanakkor rendkivul boldog Elertem a Kazakhsztani hatart!
 
 
Advertisements
This entry was posted in Kina. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s