Hegymenet

Majus 9

Csendesen haladok.A meglehetosen gyer forgalom es enyhe hatszel segiti a konnyu kerekezest.Meg Wutaiban benyomtam egy konnyu reggelit, frissensult kenyerteszta es tea.

照片 peksuti 

 

Kozben a tavolban feltuno havas hegyvonulatok csucsai. valamint a kopar  sivatagi latkep eros kontrasztot alkot. Halott telepulesek mellett tekerek el….

照片 kihalt telepules a sivatagban

Egy utjelzo tabla 190Km a Kazakh hatar … Fejben szamolok talan ket napi jarofold,de meg hatra van egy kemenyebb hegyi szakasz. A Borohoro hegyvonulatai ugy 2000-2300 meter magasan .Egy rendorors utan athaladok egymodern fizetokapun ,照片 rendor ors照片 fizetokapu kozvetlenul utana  megallok egy benzinkutnal fel liter benzinnel feltoltom az MSR tuzhely tartalyat, a shop ban  konnyu kajat valasztok amit egyulto helyemben kenyelmesen beletunkolom az agyamba.Fogmosas a pihenoben elhelyezett szabadteri csapnal.照片 kivancsi soforEllenorzom a trip computeremet annak ellenere hogy az ido meg csak  del korul ,mar 50 km nel tartok…A kis piheno utan nagy lelkesedessel tekerek tovabb. Rengeteg vizem van jol feltankoltam az nem lesz gond.Ugy ket ora fele, tudatosul bennem hogy qvara tuz a nap, szel nincs ennek ellenere nagyon lassan haladok nem jovok ra az okra ellenorzom a fekeket…minden ok akkor mi lehet? Ellenorzom a szelet. Szelcsend.Az iszonyu forrosagban nagyon nehez a tekeres ketto korul meglatok a messzi tavolban egy feluljarot, ami az ut feletti ivel at. Az egyetlen arnyekot ado epitmeny .Elhatarozom ogy ott megallok es pihenek kicsit.Tekerek a feluljaro nem kozeledik eltelik egy ora talan meg ket harom kilometer…nagyon lassan kozeledik a nap ragyogasa  pedig nagyon eros.Vegreelerem az arnyekot bepakolom a gepet az arnyekba elokapom a tuzhelyet es fozok egy ebedet.Pihenek egy orat a kellemmes husito arnyekban.

 照片 Az arnyekot ado feluljaro

Tovabb indulok mostmar lathatoan emelkedik a terep

.照片 havas csucsok照片 Km tabla

Vegre megeretem a csigalassu tempo okat elertem a hegyseg hatarat es a terep a benzinkuttol alig eszrevehetoen de folyamatosan emelkedett.korabban mint vartam Elszantan tolom a pedalt kis ido mulva egy sarga utjelzo tabla kinaiu 19Km elzo Elhatarozom hogy ez a hago tavolsagat jelenti hago.szamolom a Kilometereket amik iszonyatosan lassan telnek szinte minden egyesmegtett meterert kemenyen meg kell kuzdenem az atlag sebessegem 5,5-6,5km orankent de egyszeruen nem megy gyorsabban . sokszor megallok szusszani latom a kilometer tablakat de most nagyon nagyon lassan erkeznek egyszerre keptelen vagyok egy Km nel tobbet megtenni.pihennem kell.Hosszan es meredeken emelkedik.  Rengeteg vizet fogyasztok,a csomagok pedig olomsulykent nehezednek a bringara. A latkep tovabbra is sivatagos de mindket oldalon magas hegyekkel ballra pedig nehany havas csucs Kozben mintha orak telnenek el.Nagyon gyer a forgalomAz ut viszont kivallo minosegu.Ujabb sarga tabla 9 km ami a bringa kilometer oraja szerit nekem  a 90-ik Km korul lesz.Biztos vagyok benne, hogy a csucsot jelzi.Sokszor majdnem a legalacsonyabb fokozatban is nehez a tekeres.A kamionok es a buszok is nagyon lasan jonnek fel a kaptaton.Dudalva biztatnak.Hosszu orak elteltevel egy nagyon meredek  szerpentines szakasz utan vegre elerem  a magaslati pontot Az ut szelen mosolyogva veszem elo kulacsomat Egy elhaalado  teherauto soforjenek, aki eppen akkor kapaszkodott fel a hegyre elkapom a pillantasat. A vezeto fulkebol   elismeroen rammosolyog tiszteleg!.Viszonzom a kedves gesztust. Megindito pillanat. Az ut innentol kis ideig lejt majd ujra emelkedik.de mar korantsem meredeken.

Kesore jar a nap hamarosan lemegy szallast kell talanom Az utat mindket oldalon magas hegyek es az elmaradhatatlan drotkerites 97 km utan amibol cca.30 Km brutalis hegymenet  talalok egy atjarot a droton valamint alkalmas helyet a satramnak. 照片 ujabb taborhely 照片 A hegyi hideg ejszaka

Bizakodva terek nyugovora,a hideg hegyi levego ellenere is jol  erzem magam.kemeny nap volt de megerte! Talan holnap elerhetem a hatart, raadasul az utank lejtenie kell!

Advertisements
This entry was posted in Kina. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s