Egy faraszto nap

Majus 8
Ma igen szar napot zartam alig mentem tobbet 62 Km nel…
Eros szembeszel fujt egesz utonennek ellenere a nap rendkivul erosen  sutotte a buramat.
Koran reggel keltem ,reggeli keszites  a satorban, a nap 8 kor kel ez ido tajt rengeteg  a szunyog  a sivatagi  taborhelyem korul.Mire  megfott a reggeli a szunyogok is eltuntek.
Egy kisvarosban vasaroltam nehany palack vizet,majd folytattam az utam 照片 018 a 312-en nyugat fele. Rengeteget nyuglottem a nyeregben.Szerelveny igazitas otpercenkent,megallas …bicajos gatya le alsonadrag fel.. bicajosgatya fel….elindulas….megallas…gatyak l,e rovidnadrag fel…elindulas…ennek ellenere tovabbra is eros zsibbadas a valagamban…ismet nadragcsere…ez van…Rengeteg vizet fogyasztok kozben…Nem akartam az autopalyan menni tekintve,tekintettel a forrosagra es az arnyek hianyara. valamint a szembeszelre.Talalok egy lehajtot ami egy varosba vezet.Welcome to Jinhe.a felirat angol most mar tudom a nevet is.A varos hataraban felveszem a licrara a rovidgatyat mert nem akarok feszulosben vegigtekerni a varoson…Igy is feltuno jelensegnek szamitok.Jo hirt kapok hatulrol megvan a vart hatso defekt.cseppet sem lep meg a dolog. Gondolom a problema ugyan az mint az elsovel. Leszallok es tolom a gepet.A varoslakok mutatjak az utat a bicikli muhelyhez.Az oreg szerelonek egy mozdulattal szerelem le a kereket.Csodalkozo tekintetebol olvasom,hogy ilyet meg nem latott.De a szanaszet folyt zold trutyit sem ami a vagason keresztul mindent osszetaknyolt .Magyarazom,hogy nem erdemes vele foglalkoznia.Uszik benne a belso.Elore kerdezem az arat. 3 yuan beleegyezem.A problema ugyan az mint tegnap a kevlarszallag szetvagta a belsot es a tomitofolyadek keptelen ellatni a feladatat.Ez a szallagh is a szemetesben vegzi.
Amig az oreg dolgozik a szomszedos asztalnal ebedet rendelek.Amig varakozom kifigyelem hogy a kemenceben sol valmi  apro pastri feleseg .rendelek kettot.Hussal van toltve.azt kipiszkalom az izletes sult teszta kerget azonban beburkolom a masikat visszaadom.Mire vegzek az  ebeddel elkeszul a kerekem osszeszerelem kifizetem az elore  megbeszelt arat majd elkoszonok Egy utcai peksegben frissen a kemencebol Ujgur kenyeret veszek itt is a szokasos 1 yuan az  ara.Kerdezik merre megyek .Kazkhsztanba!! elismeroen bologatnak 300 Km nyugatra mondjak.es jo utat kivannak.A varosban talalok egy kozepes meretu bringasboltot. Okulva a tapasztalatokbol ket belsot es egy gumiragaszto keszlettel bovitem az alkatresz keszletemet.
Tovabb tekerek kierve a varosbol a nyuglodes folytatodik…Par kilmeter tekeres utan egy telepulesen kis bolt vizet kekszet es napolyit veszek a bolt elott ragcsalom pihenes keppen.Mire befelyezem leereszt a kerekem exellent job gondolom….Na sebaj van tartalek…Addigra mar gyulnek a helyi kivancsi arcok drukkolni,aszisztalni.
Vaganyan elokapom az uj tomlot kerek le gumikopenyt profin gyakorlott muzdulatokkal lefejtem.Kozben mondjak hogy szemben a gumis 2 yuanert javitja…koszi egyszer eleg volt:)
Aztan a hidegzuhany keptelen vagyok osszeszerelni.Egy jol oltozott figura probal segiteni.Latom nem ma kezdte…Megallapitja hogy a szelepszar nem kompatibilis a felnimmel….na csak ez hianyzott.Elviszi a rossz tomlomet kis ido mulva visszater egy ugyan olyannal.Konnyu osszeszerelni 13 yuan kifizetem neki.Oriasi makom van,ismet.Aztan felkapja az inkompatibilis de vadi uj belsomet ismet elteker de savanyu keppel ter vissza es mondja hogy a gumis nem akarja becserelni a masik tipusra.megkoszonom a segitseget osszepakolok,majd atkerekezek a gumishoz.Hosszas alkudozas a ket uj belsom es 5 extra yuan fejeben kapok egy kompatibilis belsot….o elegedett nekem nem a legjobb uzlet dupla ar de amugy meg csak kidobtam volna….
Tovabb tekerek kicsit rosz kedvem van es a seggem tovabbra is nyilal…A kovetkezo varosban Wutaiban,照片 Wutai         ugy dontok eleg ebbol es keresek egy hoteltszoba 25 yuan kedvezmennyel 20 yuan egy ejszakara..nagyon olcso Van furdoszobam is…melegvizzel..hihetetlen..Gyors mosas zuhanyzas aztan becangazok a varosba.Eszmeletlenul konnyu tekerni malha nelkul.Teszek nehany eredmenytelen kiserletet meg egy uj belsot vasarolni ,de tul specialis,tul nagy a helyi kerekparokhoz kepest…nem kapok,megelegszem az eredmennyel….Vacsora egy hangulatos teraszos etteremben ami a foutra utra nez,Rengeteg teat dontok magamba.Kesore jar ideje visszatekerni a szallodamba…..
Advertisements
This entry was posted in Kina. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s