Etteremben

 

 

 

Az Andaman szigetek fovarosaban Poirt Blairben tortent.Koran reggel,kis csapattal beultunk reggelizni egy helyiek altal kedvelt, am kulsore igen lepukkant kis kajaldaba,ami nalunk amolyan kifozdenek felelne meg.Nincs tobb, mint ot-hat fele,amde joizu etel.A tanyer egy darab palmaleve.Szokas szerint az asztalon acelpoharak, es egy "izleses" muanyag kancso feltoltve ivovizzel.

Magam reszerol egy Masal Dosat rendeltem,ami kicsit hasonlit a palacsintahoz de majdnem egy meter atmeroju, de papirvekonysagu. Meg van toltve Aloo Masalaval amit pedig a paprikaskrumplihoz tudnam  hasonlitani, currys kiadasban, szaft nelkul.

Nos mondja emberunk,hogy a Masala elfogyott csak Dosa van. Hat nem baj gondoltam ehez is jar ket fajta martogatos szosz un. Chatni (kokuszdios meg valami mas) es egy kis adag Dhaal (lencsefozelek).

Szoval joizuen burkoljuk a mezei Dosankat mikor is megjelenik egy india csalad leulnek, rendelnek, es kis ido mulva legnagyobb dobbenetemre, mar kapjak is az altalam hon ahitott Masala Dosat.

Mondom a tobbieknek mi a szitu, de ok latva dobbent tekintetemet nyugtatnak,hogy mar ugy is befejeztem most mar nem mindegy?

Hat nem!

Odahivtam emberunket es egyenesen rakerdeztem a temara.Mire o teljesen termeszetesen csipobol kozolte, hogy a csalad  tegnap,elore bookingolta a reggelit….Na ezen mindnyajan jot nevettunk,de meg o maga is.

Na mondom -mosolyogva- akkor most  en is elore megrendelem a holnapi reggelimet.

 

Igy is tortent masnap visszaterve behajtottam az elore bookingolt etket.

dec 2006 

Advertisements
This entry was posted in Andaman Szigetek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s