Amit kevesbe kedvelek…….

Egyszer valaki megkerdezte: Gergo tudom hogy imadod Indiat, de megis, mi az amit nehezen viselsz, amit nem szeretsz itt..

 

Jo kerdes….

 

Hm…Amit inkabb ugy neveznek a legjobban faraszt az az emberek hihetetlenul tolakodo kivancsisaga.az eltero kulturabol fakado,de szamomra  mint a muveletlenseg, tapintatlansag az  ergymas iranti empatia teljes hiannyabol fakado dolgok. Ha valahol egyedul szeretnel barmilyen intimebb dolgot vegezni,es itt most ne az altalanos maganeleti tortenesekre gondolj,mint a szex, vagy hasonlok,hanem az olyan aprosagoknak tuno dolgok,mint az ocean partjan,egy megkozelitoleg  4 -5 Km hosszu "neptelen" partszakaszon valo gondtalan lubickolas, vagy vagy a napfelkelte figyelemmel kiserese kora hajnalban egy 200m hosszu hajo korlatjanak tamaszkodva, vagy csak egy egyszeru konyv nyugodt olvasasa valahol…Nos felejtsd el… Ez egyszeuen lehetetlen. Azonnal erkezik jobb esetben egy ket arc akik korulbelul 15-20 cm tavolsagbol tagra nyilt szemekkel leplezetlen kivancsisaggal figyelik tevekenysegedet.Mondom jobb esetben,mert ha nincs szerencsed egy egesz falu kivonul, akiket szerencsetlen modon magadra zudittal egy ilyen egyszeunek tuno dologgal….

Erre szoktam azt a peldat felhozni hogyha negy europai egymas szamara ismeretlenul tartozkodik egy szobaban,akkor valoszinuleg mindegyikuk leul egy egy sarokban es valamivel elfoglalja magat.

Negy indiainal ez a keplet ugy modosul,hogy mind a negyen jo szorosan egymas melle fekszenek…

A masik de ehez kapcsolodo tapintatlan dolog,hogy igazabol,senki sem torodik a masikkal,csak es kizarolag sajat magaval.

Csak egy gyors pelda: Egyutt utazol indiaiakkal vonaton,hajon,akarhol.Valoszinuleg jobb esetben, hajnali kettokor arra fogsz ebredni,hogy a szomszedod az eppen aktualis helyi slagert halgatja -kis radiojan- kajak hangerovel,rosszabb esetben fel negykor  hangosan szopran hangon  targyal valakivel, mert o mar felkelt.az hogy masik kismillio ember alszik az ot nem erdekli….

Altalanossagban elmondhato, hogy megprobaljak majmolni a nyugati kulturat mindekozben sokszor a sajat ertekes civilizaciojukrol megfeletkeznek…

Arrol, hogy latsz egy gyonyoru szep lanyt, aki miutan eles fejhangon kisipitozta magat,felsziv egy adag turhat, es a labad ele kuldi- persze itt, alapvetoen mindenki harakol es kopkod- inkabb nem beszelek,mert hat mennyivel vagyunk mi jobbak kulonbek akik a zsebunkben hordjuk a taknyunkat….

 

  

Advertisements
This entry was posted in India. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s